EL VI ALEGRA EL COR DE LES PERSONES i L'ALEGRIA ÉS LA MARE DE TOTES LES VIRTUTS (GOETHE) strong>/em>

10/10/13

JA HA ARRIBAT LO PUTO AMO!!!

.



Ep, fuflugent!!!

Ja el tenim aquí, 

LO PUTO AMO,

acabadet d'arribar de Reykjavik!!!

Guaiteu quin bé de déu!!! 

Bacallà d'Islàndia de primeríssima categoria!!!


.
.
.
.
.Déu n'hi doret 
quin goig fa la fuflunera en cap 
amb lo nostre bacallà!!!


Com sabeu, el nostre bacallà és el millor que podreu trobar al mercat. Prové i és seleccionat d'entre les millors captures fetes a la zona FAO27 (Islàndia).

Perquè us feu una idea de la seva importància sapigueu que cada filet que ens arriba té un pes de 2 kilos en amunt! El màxim que dóna aquesta espècie.

Per això, per tenir a temps a taula i en el seu punt òptim de DESSALAT i TREMPAT aquesta delícia gastronòmica, RECORDEU que necessita estar 5-6 díes EN REMULL. Sigueu previsors. Val (molt) la pena.


.



Gadus morhua, lo puto amo

.



El seu nom científic és 'Gadus morhua L.', però el seu nom vulgar és distint depenent el país, de manera que a Dinamarca el seu nom és torsk, a Alemanya dorsch, a França cabillaud, a Itàlia merluzzo bianco, a Holanda kabeljauw, a Portugal bacalhau do Atlantico i a Euskal Herria bakailao. Els finolis li diuen bacalado (sic). Es creu que el seu nom castellà prové del gascó cabilhau, segons tesi de Joan Coromines, el nom del qual va passar primer al basc o al portuguès i posteriorment a l'idioma de Cervantes.


.
Parlant de Cervantes, home observador, va escriure en el Quixot de la Manxa el següent:"A dicho acertó a ser viernes aquel día, y no había en toda la venta sino unas raciones de pescado, que en Castilla llaman abadejo y en Andalucía bacalao y en otras truchuelas. Preguntáronle si por ventura comiera su merced truchuela, que no había otro pescado que dar a comer... Pusiéronle la mesa por el fresco, y trújole el huésped una porción de mal mojado y peor cocinado bacalao". 

Observem el desconeixement de l'època entre abadejo i bacallà, la qual cosa és normal perquè a l'ésser de la mateixa família és fàcil confondre'ls. De fet no són pocs els que venen com bacallà altres peixos del gènere gadidae que no són pas bacallà. OJU!!


.


A Can Fufluns, ja ho sabeu, 
tenim el millor bacallà.


.
Només bacallà.


.