EL VI ALEGRA EL COR DE LES PERSONES i L'ALEGRIA ÉS LA MARE DE TOTES LES VIRTUTS (GOETHE) strong>/em>

11/7/09

Tot està connectat

.
.
Segons paraules de Diasetz Teitaro Suzuki i de Charlie Crews, mestres zen, "Tot està connectat".
.
Aquest blog connecta amb vosaltres i, també, amb el blog d'un amic, en Ricard, matemàtic i profe de mates, fotògraf i etern buscador de paisatges matemàtics.
.
Fa unes setmanes li vaig retreure en un comentari a un dels seus posts que només trobés paisatges a l'orbe de l'urbe. "Aquests fragments de ciutats -deia- aquestes acumulacions de objectes i arquitectures amb què ens regales i ilustres els teus escrits, per mi no són altra cosa que reflex de tot allò que en si mateix contè la part aquàtica, geològica i animal d'aquesta esfera que gira elíptica al voltant d'altres esferes i que, dia a dia, trepitjem amb insitència i indiferència."
.
Sembla que en Ricard, amb l'ajud d'un bon vi i d'un bon amic (lo August, geòleg, gastrónom i bon vivant), ha vist la llum i ha girat la seva mirada cap a paisatges menys artificials dels què acostuma.
.
Us recomano que feu una ullada a Paisatges matemàtics : trobareu un blog instructiu, ple de contingut i, per sobre de tot, divertit i interesant. Las mates, nens i nenes, no son gens aburrides: l'unic aburrit són alguns profes que s'aburreixen tot solets a classe (no donarem noms).
.
Fufluners i fufluprofesdematesnoaburrits: us dediquem aquest paisatge-matemàtic-youtubesc-en-moviment-absolutament-artificial que, altre cop gràcies, ens ha enviat la Raquel, la nostra petitona.
.
.
http://
.

(Tot està connectat)
.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Certament, tot està conectat fins i tot quan no tenim ni idea de blocs on hi han persones com en Ricard que es dediquen a 'conectar' paisatges matemàtics.
Això si sempre acompanyat amb un bon vi mentres cerques les conexions .... Gràcies per informar!

joanet ha dit...

Potser va ser el Xavi "Walls" qui em va dir... ei... el Ricard té un blog molt "xul·lu" (aquí diriau molt fufluner/aire), vaig entrar, i des d'aquell dia no hi ha setmana que no entri....., de vegades, si no hi ha un post nou, torno a llegir entrades antigues en les que descobreixo algún apunt que potser m'havia relliscat en una primera lectura, a més, les sel·leccions musicals son sempre molt encertades ....... trobar un espai creatiu, original, on no es parli de sexe, ni de futbol (i menys del Madrid), on el cosmopolitisme sigui el nexe de unió de lectures disperses setmana tras setmana....., un espai com aquest és el reducte de moments difícils....... paisatges matemàtics...., per descobrir un interior ocult a un mateix!.
Molt molt molt gratificant..... val la pena llegir des de la primera introducció!.
una abraçada a tots els que dediqueu part del vostre temps a difondre ..........

Ricard ha dit...

Estimats amics fuflunaires.

Moltes gràcies per les vostres "connexions" i les vostres bones vibracions, així com el vostre entusiasme per la recerca de nous, bells i misteriosos paisatges matemàtics.

Un dels motius que em va impulsar a continuar aquest petit i modest bloc experimental va ser l'entusiasme de l'amic Joan/Genius, a qui un dia d'aquests anirà dedicat un paisatge matemàtic.

És probable que el dimecres s'obri un període de sequera, ja que me'n torno a Anglaterra aquest cop, però, sense alumnes.

Per casualitats de la vida , he aconseguit un contacte que potser em facilita una entrada secreta a la Battersea Power Station. Ja veurem!

D'altra banda també, tinc pendent una trobada amb un místic matemàtic que em vol guiar per un recorregut especial a Stonehenge i Avebury.

I finalment una caminada d'uns quants dies per un camí de ronda
que voreja tota la costa del Sud Oest d'Anglaterra a Cornualles. Es tracta de comprovar si la costa del Sud d'Anglaterra té dimensió fractal.

Prometo informar i compartir amb tots vosaltres tots els meus descobriments matemàtics.

Que tingueu un bon estiu!

Una abraçada!

David Garcia Pagan ha dit...

Que tinguis un bon viatge Ricard!

We Wish You Were There, in the Heart of Strings, al Cor de les Cordes, aquella tercera de Gilmour.

Cada cop, però, que penso en la teva dèria cap a la Battersea Power Station em ve al cap el disc d'un altre músic prou diferent als Pink Floyd: en Miles Davis i el seu LP "Under Arrest" (you have the right to make one phone call, etc)... que no t'enxampin altre cop amb "las manos en la masa", la teva coartada argumental de que "soc profe de mates y estic fotografiant paisatges matemàtics", a part de molt original crec que no colaria davant dels polis.

Que tinguis bon viatge!

Sort, Salut & Fuflunumbers!

joanet ha dit...

T'haig de fer una pregunta....Agafaràs un vol normal (des de Girona o el Prat), o entraràs al Bagul comprat a les Andromines de Montcada per tal de transportar-te a una altra dimensió, amb el teu amic Ocaixi.
Si funciona..... podrem fer-lo servir nosaltres?