EL VI ALEGRA EL COR DE LES PERSONES i L'ALEGRIA ÉS LA MARE DE TOTES LES VIRTUTS (GOETHE) strong>/em>

17/4/11

Devoris amb causa: mossega't la cua, respira l'espiral

.


.

.

.

Un dels últims aspavientus de l'Aspa diu:

.

"Cercle clos, cos fermat,

mossega't la cua,

desperta't escapçat

.

Esdevens llibertat

espiral el·líptica nua,

tu ets ma veritat."

.

(

Així lo circ

l'art espiral


Ouroboros:


lo peix que es mossega la cua

crua

que es devora amb causa

a si mateix


i així mateix


neix

)

.


Dit d'altre manera .

amb unaltra forma
.
de claretat:

.

"El circ és un art reivindicatiu per la seva essència mateixa. Reivindica una manera de viure, reivindica l’espai públic, reivindica les emocions, reivindica el compartir, reivindica la pluriculturalitat, reivindica moltes facetes dels humans. Uns éssers que es posen davant dels altres, que fan proeses, que meravellen. És l’art del meravellament. Nosaltres sempre l’hem agafat pel costat de la poesia, de l’humanisme, i ens agradaria que el circ tirés cap a aquesta veta. Hi ha moltes maneres de fer circ. Hi ha moltes maneres d’entendre el circ. Hi ha moltes influències en aquest món. Nosaltres creiem en l’essència. El circ és un art ancestral que està a dins de tots nosaltres. Quan naixem entenem les lleis de l’equilibri i de la gravetat. Uns el desenvolupem treballant-hi i fent una professió, i uns altres l’admiren. El circ està en tot allò quotidià. Amb tot això és el que hem intentat fer la programació any rere any. L'edició d'aquest any es fa amb una crisi global i general que és, sobretot, existencial i humana. La cultura té una llavor i unes eines molt importants a donar. El circ català és una eina molt important per ensenyar el país que som. El circ s'està destapant i s’ha d’anar posant-hi adob. S’ha de regar. S’ha de cuidar i s’ha d’estimar, sobretot. Estimar no només és voler-lo veure gran i potent, sinó que s’ha d’ajudar amb molt bon sentit".


Texte de la Bet Miralta i l'Aspa per presentar la 15a edició de la fira de circ TRAPEZI.


(Extret de Bloc de Circ, de Marcel Barrera)


.

2 comentaris:

Té la mà Maria - Reus ha dit...

ja els tenim de nou amb naltros, sempre que arriben ells, Reus torna la claror i aquest any ens aniran molt be, desprès d'uns dies horrorosos de setmanes santes dels collons !!

Can Fufluns ha dit...

Bé, buenu, se'ls deixem uns quants díes però ens els tornen quan hagi passat la setmana tràgica aquesta dels collons! Salut i cuidi'ns als escarlatus!!