EL VI ALEGRA EL COR DE LES PERSONES i L'ALEGRIA ÉS LA MARE DE TOTES LES VIRTUTS (GOETHE) strong>/em>

3/5/11

Crofting Catalunya: The Story of a Scotsman Who Went Up a Hill but Came Down El Turó de l’Home

.
.
.


Two Happy Animals


.
En Chris Carnie és un català nascut a Escòcia (els catalans, com els de Bilbao, neixem on ens dóna la gana).
.
En Chris, tots els que el coneixeu ho sabeu molt bé, és un tiu feliç, amic de tothom, i molt bona gent: la seva mirada franca i el seu ample somriure així ho proclamen.



.Amb ell compartim una mateixa cosa: amor. Amor per aquesta terra que ens acull, per aquests boscos que ens envolten, per les bestioles que proliferen, pels rierols, els prats, per tots els racons (màgics) d’aquestes muntanyes.

En Chris, l’escocès que va pujar a un pujol però va baixar del Turó de l’Home, té un blog que us recomanem molt fuflunerament:
Crofting Catalunya (cliqueu AQUÍ per veure’l).

Crofter, en escocès, vol dir, més o menys, masover, que és el que en Chris és: un masover modern que viu en una masia anomenada Can Parròquia. Aquest raconet seu de món ( unes quantes quarteres de camps i bosc) és també la llar d’un burro jovenet, d’una ovella amb febre, de sis pollets ( perdó,de cinc: l’aligot se'n va fotre un l’altre dia), d’un parell de pintades (una mica tontetes) i de dos gossos juganers.

Agradable, amable, divertida, reflexiva, justa, acurada. Així és l’escriptura de’n Chris, així les pincellades de vida a pagès que en els seus escrits (breus, deliciosos) trobareu.


.Us recomenem molt fuflunerament que gaudiu d’aquest blog, i molt especialment a tots aquells escocesos que sou nascuts (com la Marga i jo) a Catalunya (els escocesos, com els catalans i els bascos de Bilbao, neixem on ens dóna la santa gana).
.
.
.


Chris at work, with Research Assistant.
.
.
.