EL VI ALEGRA EL COR DE LES PERSONES i L'ALEGRIA ÉS LA MARE DE TOTES LES VIRTUTS (GOETHE) strong>/em>

8/11/12

EL LLEGAT D'EN SANTI

.
.



Aquesta que ve ara és l'essència del llegat que en Santi ens va deixar per profit de tots:

Ell, millor que ningú, sabia que l'amor és el principal ingredient de totes les receptes, que l'amor és l'ingredient principal (si no l'únic) que fa que les coses (malgrat causes, atzars i avatars) perdurin per sempre.

L'amor, aquest: potent, enfortidor i enriquidor. L'amor de qui s'estima el que fa i ho comparteix a taula amb els amics. L'amor per aquest país nostre petit i ben parit. Maneres de fer del mestre que amb el seu exemple no va deixar mai d'ensenyar als que estàvem a l'aguait i volíem aprendre.

Aquesta era la seva arma de construcció, massiva i vicevèrsica, el llegat que, per profit de tots, en Santi ens deixa:

L'amor donat (servit a taula en un plat, ordenat amb paraules en forma de discurs intel.ligent, humil i savi) tendeix a escampar-se arreu per, més tard, vicevèrsic i massiu, ser retornat i multiplicat com no t'ho pots arribar a imaginar ni creure.


*   *   *   *


 
”La vida professional de l’Àngels, com la meva, ha estat guiada per la voluntat de fer feliços els qui s’han apropat a Sant Celoni amb interès i respecte per conèixer el nostre restaurant. La vida en un restaurant, per una família, és un projecte en comú. Il.lusions i decepcions compensen l’amabilitat i la duresa d’una professió que només es pot portar a terme per guanyar-se la vida amb amor.”

LA CUINA DE SANTI SANTAMARIA.
L’ÈTICA DEL GUST. Edicions Cadí, 1999.


*    *    *    *


ÉS PER AIXÒ QUE, vicevèrsica i massivament, per amor a en Santi, a qui estimàvem i estimem un colló, hem decidit crear l'ASSOCIACIÓ D'AMICS DE SANTI SANTAMARIA, la finalitat de la qual és preservar el seu llegat cultural i mantenir viu l'esperit i forma de ser de Santi Santamaria Puig.

En poques paraules, l'Associació sóm un grup d'amics que volem recordar tot allò que feiem amb en Santi, reunits al voltant de taula, i fer xerrades, escoltar conferencies, etc.

La família d'en Santi ens dona total suport i participa molt honorada d'aquesta iniciativa. Per això TOTHOM QUE VULGUI REBRE INFORMACIÓ i FORMAR PART DE L'ASSOCIACIÓ farà bé de fer-nos-ho saber. Només heu de enviar les vostres dades (nom, telèfon, e-mail, adreça), a regina@canfabes.com i entre tots anirem fent feina!

*    *    *    *


A l'Associació ja hem començat a fer coses.

El primer pas pel que l'Associació ha estat lluitant, juntament amb l'Ajuntament de Sant Celoni i la família Santamaria, és per poder aixecar al poble de Sant Celoni una 
escultura en record d'en Santi.

Després de mesos de converses ho estem a punt d'aconseguir!









 

PERÒ... tot i comptar amb el recolzament d’industrials celonins i el suport de l’autor de l’escultura, Jaume Rodri, NECESSITEM EL VOSTRE SUPORT, el suport econòmic de més amics per poder sufragar algunes despeses d'aquesta gran escultura.

Per aquest motiu a Can Fufluns tenim unes butlletes a través de les quals en podeu fer donacions (5€, 10€, 2€... tot suma).

O, si us va millor, podeu fer la vostra donació directament al número de compte 0081-0082-290001234434.


VOLEM QUE AQUESTA ESCULTURA
SIGUI DE TOTS.

QUE SIGUI DE LA GENT DE MONTSENY
DELS AMICS D'EN SANTI.

QUE TOTHOM QUE HI VULGUI COL.LABORAR, HO PUGUI FER.



ÉS PER AIXÒ QUE ENS AGRADARIA MOLT QUE ENS ACOMPANYEU AQUEST DIUMENGE 11 DE NOVEMBRE A LES 11 DEL MIGDIA A LA INAUGURACÍÓ DE L'ESCULTURA DE'N JAUME RODRI EN MEMÒRIA i HOMENATGE
A EN SANTI.


MOLTES GRÀCIES PER AVANÇAT!!!


(Lloc d'emplaçament de l'escultura: al costat de la Biblioteca, entre el carrer d'Esteve Cardelús i el passeig de la Rectoria Vella).