EL VI ALEGRA EL COR DE LES PERSONES i L'ALEGRIA ÉS LA MARE DE TOTES LES VIRTUTS (GOETHE) strong>/em>

21/5/11

INDIGNEU-VOS!

.



.
.
.

Us transcrivim un fragment de Indigneu-vos! , exhort escrit per Stéphane Hessel (Berlín, Alemanya, 20 d'octubre de 1917), AMB L'ESPERANÇA DE QUE VOSALTRES TAMBÉ US INDIGNEU!
.




..
El motiu de la resistència
és la indignació

.




.
"Es té la gosadia de dir-nos que l'Estat ja no pot assegurar els costos d'aquestes mesures socials. Però com pot faltar avui diners per mantenir i perllongar aquestes conquestes, quan la producció de la riquesa ha augmentat considerablement des de l'Alliberament, període en el qual Europa estava en la ruïna. El poder dels diners, combatut amb força per la Resistència, no ha estat mai tan gran, tan insolent i tan egoista amb els seus propis servidors, fins i tot en les més altes esferes de l'Estat. Els bancs, una vegada privatitzats, es preocupen molt pels seus dividends i pels alts salaris dels seus dirigents, no per l'interès general. La bretxa entre els més pobres i els més rics no ha estat mai tan gran, ni la recerca dels diners tan apassionada.
.
El motiu principal de la Resistència era la indignació. Nosaltres, veterans dels moviments de resistència i de les forces combatents de la França lliure, cridem a les joves generacions a viure i transmetre l'herència de la Resistència i dels seus ideals. Nosaltres els diem: preneu el relleu, indigneu-vos! Els responsables polítics, econòmics i intel·lectuals, i el conjunt de la societat no han de dimitir ni deixar-se impressionar per l'actual dictadura dels mercats financers que amenaça la pau i la democràcia.
.
Us desitjo a tots, a cadascun de vosaltres, que tingueu el vostre motiu d'indignació. És quelcom preciós. Quan alguna cosa ens indigna, com a mi em va indignar el nazisme, ens tornem militants, forts i compromesos.
.
Tornem a trobar-nos amb aquest corrent de la història, el gran corrent de la història que ha de ser perseguit per cadascun. Aquest corrent ens condueix a més justícia i llibertat; però no a la llibertat incontrolada de la guineu en el galliner. Aquests drets, recollits en 1948 en un programa de la Declaració Universal, són universals. Si coneixeu a algú que no els gaudeix, compadiu-ho, ajudeu-li a aconseguir-los."
.
.
Stéphan Hessel, 94 anys: diplomàtic, escriptor, i militant polític francès. Va ser membre de la resistència francesa durant la Segona Guerra Mundial, capturat i torturat per la Gestapo i reclús dels camps de concentració de Buchenwald i Dora-Mittelbau. Va ser un dels redactors de la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948.
.
.
.





.
JA N'HI HA PROU!!!!
.
CADA DIA SOM MÉS, SOM LEGIÓ
NI PERDONEM NI OBLIDEM:
VOLEM SABER.
POLÍTICS, BANQUERS:
ESPEREU-NOS!



.


5 comentaris:

Blanca Flor ha dit...

totalment actual!!

David Garcia Pagan ha dit...

La indignació SEMPRE és actual.

Anònim ha dit...

N'hi ha per a tothom:
http://www.vilaweb.cat/noticia/3888828/20110520/arcadi-oliveres-lunica-resposta-possible-desobediencia-civil.html

Domènec ha dit...

Tinc la teoria de que si pleguessin totes les escoles de negocis(?), i deixessin de formar taurons enorgullits, el món aniria molt més bé. Més Humanitats i menys números. Menys orgull de casta i més humilitat, en definitiva.

MES OFICIS I MENYS ESQUENES DRETES!!!!

Paula ha dit...

L'Arcadi Oliveres parla clar i directe. És un home honest que es mereix tot el meu respecte. Reforma fiscal, no plans de pensions privats, reducció de jornada laboral per repartir millor el treball, decreixement econòmic, no a la despesa militar... és la única manera de poder avançar com a país i persones. Estem indignats i limitats amb aquesta "braga" de polítics que només volen euros i inflar-se l'ego. INDIGNATS i volem ser dirigits per gent honesta com l'Arcadi.