EL VI ALEGRA EL COR DE LES PERSONES i L'ALEGRIA ÉS LA MARE DE TOTES LES VIRTUTS (GOETHE) strong>/em>

15/8/08

Gran Cava d'Abbatis: L'Audrey Hepburn dels caves





















Fruit de la audàcia i de la sensibilitat del nostre enòleg més estimat, l'Isaac Rabadà (a la foto de dalt amb la Marga, Cellerera Major de Can Fufluns), compinxat, perdó, amb la col.laboració, frec a frec, d'en Joan Carles Ibáñez, sumiller de El Racó de Can Fabes, neix aquest gran cava: el Gran d'Abbatis de Cellers Tríada.
.
Només una paraula el defineix: ELEGÀNCIA: Elegant es la seva copa aromàtica, subtil, delicada i fragant, elegant la seva agulla, finísima i integrada, i elegant la manera com s'elabora. Elegant, sense artificis, com l'Audrey Hepburn a Breakfast at Tiffany´s.

Deia Balzac que 'Elegància és la ciència de no fer res igual que els altres, però semblant que tot és fet de la mateixa manera que ells'. Aquest és el mèrit, d'aquí l'elegància, d'aquest cava imposible: ser l'unic en el món fet 100% de Parellada. Tot això fruit del saber, de tota la ciència i l'audàcia d'aquests dos agosarats compinxes, perdó: estrets col.laboradors, en Joan Carles i l'Isaac. Les vinyes velles del Clos Mas Aragó (als voltants del Monestir Cistercenc de Santes Creus ), el sol argilenc, calcari i pedregós en que aquestes arrelen, la verema feta a mà, la cura amb que seleccionen els millors ceps i els millors raïms, l'exquisit procés de vinificació al celler i la passió, l'estima i el respecte (cap a la natura, cap a tots vosaltres que omplireu la vostra copa amb el seu cava) fan la resta.

Quant vingueu a Can Fufluns ens el podeu demanar bé pel seu nom, Gran D'Abbatis, o bé pels altres amb els que, encara més, se'l coneix en aquest racó del Montseny: 'el cava preferit de la Marga', 'el cava de la Marga' o, senzillament, 'l'Audrey Hepburn dels caves'.
.
.
Gran Cava D'Abbatis:

Elaborador: Cellers Tríada, La Secuita (Tarragona)

Finca: Clos Mas Aragó.

'Coupage': 100% Parellada de Vinyes Velles.

Grau d'alcohol: 11,5º

Criança: 12 mesos en ampolla.

Tast: Té un color grog verdós, brillant. Agulla finísima de corona excel.lent. En nas predominen els aromes de fruita amb suaus records de cítrics. En boca es fresc i lleuger amb gust de fruits amb tons herbàcis i fines notes de l'envelliment en ampolla.
.
.
.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Certament és un gran cava, difícil de trobar a les botigues .... Es guarda per les grans ocasions, però per què esperar ??? Molt adient per acompanyar el dinar.
Gràciesper aquesta informació tant acurada i felicitats de debó per els artífexs d'aquesta bellesa de cava.

David Garcia Pagan ha dit...

Amb aquest cava pasa exactament com amb algunes persones: que quant més els coneixes més te'ls estimes... tant al cava com a a l'Isaac, en Joan Carles, la Ana, la Maruxiña i a tots els fufluneros de Can Tríada.

Xavier Franganillo ha dit...

Només puc dir, que la Marga té molt bon gust. Sí senyor.