EL VI ALEGRA EL COR DE LES PERSONES i L'ALEGRIA ÉS LA MARE DE TOTES LES VIRTUTS (GOETHE) strong>/em>

19/7/08

Poned atención


.
.
.
Poned atención:
un corazón solitario
no es un corazón.
.
.
.
Antonio Machado
.
.
.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla molt bé que barregeu el Tom Waits, el Neil Young i fins i tot l'entranyable Barbara Streisand amb el gran Horatio (quines sentències!), però...que hi pinta el Rodríguez Picó? Us ha subornat amb algun cumulunimbus dedicat? Cal que doneu explicacions!
Jordi (company de feina de l'Eva, una que surt a les fotos fent el signe de la victòria. Sobre la seva presència no calen explicacions, va)

Xavier Franganillo ha dit...

Hostia tius, jo pensava que això de la foto anava en conya. Puc arreglar-me com d'anar a missa el diumenge i me la torneu a fer? Per cert, el vi que em vas recomanar (Xile, 45 no sé què... bo´níssim). Talueg cracks

David Garcia Pagan ha dit...

Tens raó Jordi-swordfishtrombone-jockeyfullofbourbon, aixó del Picó s'ha d'explicar: efectivament ens va subornar amb un cumulunimbus capillatus temps ençà (acabem de penjar foto que lo atestigua al costadet de la foto de l'Alfred, a 'ARREPLEGATS')...

Pero no surt només per això: a l'Alfred ('el totpoderós', 'el mestre de mestres', 'el elegido de Thor', etc) li tenim: A) CARINYU (i per part de pare i de mare); B) FE, molta fe, pels seus pronóstics apasionats i precisos; i C) COMPARTIM AMB ELL la pasió i el delit per tot el que la natura ens ofereix a tothom de franc i cada dia.

Encara flipem de com saps tú aixó del cumulunimbus... serà que els redactors de El Punt teniu un sisé sentit, alló que diuen 'intuición femenina'?

Gracies Jordi pel teu comentari.

David Garcia Pagan ha dit...

Xavier, tiu, aixó de la foto anava absolutament en serio y ha sortit el que ha sortit: el photoshop no dona per més, ja ja.

D'aixonces... el vi que et vaig oferir es el 35ºSOUTH de Xile, i es un monovarietal de Carmenère, raim molt utlilitzat a Bordeus avants de la filoxera, pero que ara, injustament, a caigut en desús perque és poc productiu. (Properament en aquest blog tractarem aquest raïm i els vins varietals que amb ell s'el.laboren)

Si aquest vi et va agradar es posible que el proper dia que et deixis caure pel celler et portis un Bierzo... ja en parlarem!

Talueg fiera.

Anònim ha dit...

Esl arreplegats estem contents de ser-hi i continuar venint a aquest celler de Can Fufluns on ens hi trobem tant i tant bé escoltant les suggerències del cellerer per beure un bon ví i comprant els bons formatges i bacallà de la cellerera major.
I per rematar-ho bé, un bon cava .....
Òndia, quina web més xula ! Molts d'èxits i mil.lions de cors volant al voltant del carrer Major.

Anònim ha dit...

És precís rebre alguna suggerència per part vostra per un sopar.
Aperitiu, dolç i salat. Poc abundant. Per fer entrar la gana.
Primer: Rajada amb verdures al vapor.
Segon: Cuixetes de conill amb samfaina.
Postre: Gelat artesà.
Cafè.
Quin maridatge ? Quin cava ? Alguna beguda en especial ?
Gràcies.

David Garcia Pagan ha dit...

Moltes gràcies anònims per el vostre afecte. Sou uns fufluneros/arreplegats de primera!!

Sobre el maridatge d'aquest soparet: en Plà deia que no hi ha millor aperitiu per obrir la gana que una copa de whisky de malta (un Dalwhinnie seria genial) amb un toc d'aigua -o uns glaçons- per obrir-lo. Potser en Plà anava una mica fort i fóra millor fer-ho d'unaltra manera...

Si fos jo qui hagués de maridar aquest menjar començaria amb una humil i benefactora cervesa rossa (una Moritz feta amb aigua del Montseny). Amb ella tindríem la gana oberta i la calor apagada, de ben segur.

Per la rajada i les verdures al vapor, per exemple, un varietal de xarel.lo amb un toc de chardonnay (floral, ample pero fresc, glicèric) o un xarel.lo 100% amb un lleuger toc de roure, tres o quatre mesos màxim en bota (recomano, per la seva bondat, un Vinya Sardà 2007).

Cuixetes de conill amb samfaina (hmmmm!): que et sembla un merlot? La meva debilitat (reconeguda) és el Gamez Alba "150 barricas" de l'Isaac Rabadà de Cellers Triada.
A més amb aquest mateix vi, ja obert, maridaríem perfectísimament aquest gelat sigui de xocol.lata, biscuit, fruites rojes, cafè... Un Pedro Ximenez faría també bona companyia.

Per al cafè, per la sobretaula, tornem-hi amb Plà: un Dalwhinnie Distillers Edition, un Laphroaig 10years, dilatarà prou bé el temps de l'amistad.

Això és el que faria jo però conec una altra alternativa més simple, més fàcil i, potser, més brillant i perfecte: la de la Marga. Consisteix sencillament en acompanyar-se d'un bon cava de bon començament fins a una mica més enllà de les postres que és quant intervindría, de nou, la copeta de Laphroaig.

Espero haber-te donat alguna idea útil, en tot cas a mi se m'ha obert la gana!

Salut!

Anònim ha dit...

Em sembla, fufluner que has fet una bona tria. Seguirem els consells, encara que tampoc està gens malament de començar i acabar amb un bon cava, tal i com suggereix la fuflunera ......
Bon cap de setmana !

Anònim ha dit...

Fa fred, de sobte, i el ví rosat de Cellers Unió no em ve molt de gust. Segurament començaré una botella de ví australià que un dia uns fufluners arreplegats em van recomanar ... Conill amb samfaina, bon maridatge ??

David Garcia Pagan ha dit...

Tens raó: amb la rasca que fa ara el que demana el cos és un vi amb més càlid. El vi australià (el Leap of Faith 2007 Shiraz-Cabernet Sauvignon) és un vi ideal de 'entretemps': jove, fresc, fruitós i amb caliu. Farà un excel.lent maridatge amb el conill (sobretot si aquest és marsupial).

Molts fufluns i una forta abraçada.