EL VI ALEGRA EL COR DE LES PERSONES i L'ALEGRIA ÉS LA MARE DE TOTES LES VIRTUTS (GOETHE) strong>/em>

12/9/10

El marduix o amàrac, majorana, almoraduix, almorabú, almoradux (Origanum majorana)

.
.
.
.
.
El MARDUIX o amàrac, majorana, almoraduix, almorabú, almoradux (Origanum Majorana) és un grup de titellaires de la família de les lamiàcies originària de l'Orient Montseny Mitjà (Sant Esteve de Palautordera, Xipre i Turquia). Actualment el podem trobar arreu del món, incloent tota Catalunya.
.
És un arbust perenne de titellaires de base llenyosa molt aromàtic que es cultiva en molts països, tant en grans extensions (grans teatres i fires al carrer) com en jardins i testos petits (per consum propi).
.
Els principis actius del MARDUIX resideix en la seva essència. Aquesta essència posseeix les següents propietats:
.
POÈTICA-DIGESTIVA: molt útil contra els espasmes nerviosos de l'estómac i les digestions pesades; una petita dosi de MARDUIX en imfusió fa pair bé, i fer rots de colors com bombolles de sabó.
.
SEDANT: Es recomana per combatre la excitació psíquica, el nerviosisme i l'insomni. Per això el MARDUIX és considerat un bon remei contre les coses tristes que no val la pena considerar que valguin la pena.
.
HIPOHIPERTENSORA: augmenta el to del sistema nerviós simpàtic, que és el sistema nervios aquell, tan simpàtic, responsable de la gestació i multiplicació dels somriures.
.
DIURÈTICA: això sobretot pasa amb el Jordi, que de tan murri que arriba a ser, a voltes, t'hi pixes de riure.
.
TONIFICANT: el seu ús aporta tonicitat al cos, al cor, a l'ànima i a tota la maquinària que fa que siguem més fufluners i millors persones i nens i nenes.

.
.
.

PER TOT AIXÓ
(I TANTÍSSIMES COSES MÉS)
US CONVIDEM QUE VINGUEU
ELS DIES 16 i 17 DE SETEMBRE
AL TEATRE PARE CASALS
DE SANT ESTEVE DE FUFLUNSTORDERA
(A LES 8 DEL VESPRE)
A L'ESTRENA DE

"L'ESPECTACLE
DE 35 ANYS DE SENSACIONS"

DE LA COMPANYIA MARDUIX.
.
.
.


.
.
SALUT, MARDUIX i POESIA!!!
.
.

2 comentaris:

Martí Boada ha dit...

Vosaltres pla!, sou el nou endemisme del Montseny, estic segur que heu trobat algun tipus de farigoleta margenera, que us dona aquesta singular potència i creativitat. A veure si ens en feu arribar, ni que sigui un brotet. Endavant!.

Can Fufluns ha dit...

Endèmics: de les coses més boniques que ens ha dit algú mai.

(L'has clavat Martí: doncs ens sentim endèmics del Montseny, com el Calotriton arnoldi, el Boadapythecus catalanicus fuflunensis i/o en Quico de les Vernedes. Quin orgull i quin honor estar ficats en el mateix sac.)

Salut mestre!!