EL VI ALEGRA EL COR DE LES PERSONES i L'ALEGRIA ÉS LA MARE DE TOTES LES VIRTUTS (GOETHE) strong>/em>

4/6/10

Ï


(Photo by Martin Hauer)

.
.

Blai Mateu Trias presenta avui divendres al Cabaret Coluche Ï, un espectacle notable, en què ell sol transmet a través de diferents tècniques de circ, com ara el llit elàstic, l'acrobàcia i el trapezi, el patiment, l'enorme angoixa que tenien els exiliats republicans que van haver de passar la frontera francesa. En Blai Mateu, enmig d'un espectacle dramàtic i ple de càrrega política i humana, mostra una bona forma física i una gran vis còmica, sense renunciar a la paraula.

A causa de la desestructuració del sector del circ i de les poques possibilitats que donava assolir una bona formació professional, Blai Mateu Trias va decidir, ara fa alguns anys, marxar a estudiar a França. Estudiar circ, s'entén.

En Blai, abans de marxar, va provar sort a l'escola de circ de Nou Barris i va tenir algun contacte fugisser amb Rogelio Rivel, però volia fer el salt i veia que a Catalunya poc podia avançar.

Després d'alguns entrebancs, en Blai va aconseguir entrar a l'escola de circ de Chalons, una de les més prestigioses del país veí. Quan va acabar els estudis va decidir no tornar a Catalunya i quedar-se a França amb Baro d'Evel Cirk Cie, la companyia de circ que acababa de crear. El seu pare, en Tortell Poltrona, va dir que el seu fill era un «exiliat cultural».

Per cert, quan en Blai va començar a pensar en la història no sabia que estava construint, exactament, la mateixa vivència que va patir el seu avi. L’avi d'en Blai fou també un exiliat republicà, i va tastar l’amargura dels camps de concentració, la duressa inclement d'aquells anys malaurats...

Ï és la història paral·lela de dos exiliats.
Un de polític i un altre de cultural.
.

(Texte: Marcel Barrera i cucadellum.blogspot.com )
.Blai i Roc Mateu i Trias
("vaya par de gemelas!")

.
.

.

Ï

.
.
Intèrpret: Blai Mateu i Trias

BARO D'EVEL CIRK COMPAGNIE

Divendres 4 de març a les 21h
.
PREU: 10€ anticipades / 12€ a taquilla
Entrades anticipades: www.circcric.com
i Centre d'Informació St. Esteve de Palautordera

.
.