EL VI ALEGRA EL COR DE LES PERSONES i L'ALEGRIA ÉS LA MARE DE TOTES LES VIRTUTS (GOETHE) strong>/em>

29/10/09

Festes de la Tardor Medievals a Sant Esteve de Fuflunstordera i Montseny

.
.

.
En aquella hora de venir de lo dia divendres et lo dia de dissabta et lo dia de Domini Iesus Christ ha de haber grand festivitat de exemplar ventura e benaurança dita FESTA DE LA TARDOR en est regne de Sancti Stephanis.
.
Ço tots los jóvens e fembres jovenetes et frares et maestres d'eixe regne faciran festa ferma et dances et musicorum de bon acabament et virtuosa ressonança. Adoncs lo dia de divendres a hora de completa s'esdevenc que duràn seus cants juglars e trobadors de renom per profitosa delectació e ball de cavallers et domnes et donzells e donzelles.
.
.
(Divendres 30, 23h, concert amb Cesk Freixas, Skafam
i Strombers a la plaça)
.
.
No s'oblit negun de vós e de tots vostros companyons que lo dissabta llongament se facirán de bon eixir lo dia conserts et animacions et espectacles de encomiable sort e maestria. Dementre tots los barons e el poble d'aquesta cort, sien hòmens nobles e lleials, serán convidats per lo cost de poques unçes a lo banquet de garrí rostit et feçols e bon vi, ço que vós habrem de menjar.
.
Tot aquell dia se farà justes et combats ab mort de coratjossos caballers e honorats herois avenguts de llunyanes terres.
.
Segons l'eximpli d'altres anys jatsia que aprés lo manducar serà lo adveniment dels hòmens nomenats Maioretis Hóminens, que amb art e enginy dançaran per la vila vestits de domnes e donzelles ab tangues et sostens et tutús e due collonis e molta e bona mariconeria.
.
.
(Dissabte 31, 17.30h, Torneig d'Herois al parc de l'església;
mateix dia i mateix lloc, 18h, sortida de les Majorets Men)

.
.
Lo Diumenge, dia de Domini Iesus Christ, se faran concursos et cercavila de gegants, et jocs d'amistança e trapelleria.
.
Molt nos plaç de fer coneixença que també a la noble vila de Montseny se faran festivitats ab bolets e parades e castanyes e moltes altres coses que dix que seran de gran gaudir et bones.
. .

Et dix que dixit lo trobador Quico Cercamon de Montseny:

.

Chansoneta leu e plana,

leugereta, ses ufana,

farai de mon Fufluns anhelat

deziran de tot lo dia

que sia per vos amat

de joi e amor e folhia!

..

22/10/09

Ecos de sociedad. Natalicio en el hogar de los Castells-Duesa

.

.............. Doña Marta, Don Francisco y Don Biel


Con grande fiesta y regocijo fue presentado este pasado fin de semana en sociedad el heredero de la antiquísima Casa Noble de los Castells-Duesa. El neonato, que recibirá el sacro gentilicio de Biel Francisco de Maria Bartolomé de Todos los Santos y Brucespringsteen von Tutusaus, alegró a todos ese dia tan señalado con sus continuos ademanes repletos de gracia y simpatia.

Los felices padres, Marqueses de Championslig y Archiduques de Nebraska, Don Francisco Castells de Parchis-Dominó y su encantadora y elegantísima esposa, Doña Marta Duesa de Turrodexocolata-Nadal, recibieron en su residencia de otoño-invierno, Le Chateau du Castagnerique, a lo más granado de la alta sociedad montsenyense (1712 metros en su cota más elevada).

Asistieron al esperadísimo evento destacados miembros de la aristocracia catalana. Agasajaron a los anfitriones con su presencia los Duques de Palma y Ralet-Ralet-Pica-Pica-Dineret, los Conde-Duques de Calachica-Pampallugues, los Marqueses de Riera Xica y Saboya así como la familia Monchetasdelganxet-Matagalls al completo. De la alta sociedad catalana despuntaron por su oropel, entre otros, los Señores de Fuflins-Fufluns y Cabronet Sovinyó (empresarios del sector vitivinícola) y el científico de reconocido prestigio Dr. Don Jorge Vilches de Prioratsecidols (reputadísimo Toco-Ginecólogo, Doctor Honoris Causa por las Universidades de Cambridge-Cony y Oxford-Chumino).

Con luz propia brillaron también nombres tan reconocidos como los de Lionel Messi (estrella del balompié), George Clooney (estrella del celuloide y amigo pesonal de la familia) y Stephen Hawking (estrella de la física cuántica y astrónomo).

Como fín de fiesta los anfitriones deleitaron .... a todos sus invitados con un espectacular castillo de fuegos de artificio y un cocktail servido en el jardin con empanadillas y cloquetas.

.

Crónica de Pitito Mofeta Ingels ............. Fotos de Rodolfo Toshop


.

Benvingut al món Biel!!!

Visca el Barça i Visca Catalunya!!!

.

16/10/09

That Was Music

.
.


.................... Really don’t mind if you sit this one out
......................................... My words but a whisper
........................................ -your deafness a SHOUT

.............................. (No m’importa que paseu d’això
....................... Les meves paraules son un murmuri
................................... -la vostra sordesa un CRIT)

.................................................. JETHRO TULL




Així comença lo Thick As A Brick dels Jethro Tull, obra mestre intemporal i culmen de l’anomenat rock progressiu, simfònic i/o conceptual. Pel meu gust i limitat enteniment (d’això en dono mostres insistentment cada dia que pasa), encara m’atreviria a dir més: que aquest disc és la millor i més gran obra de tota la historia del Rock ( aquest punt, però, el debatrem un altre dia).

Així, amb aquest “me la bufa que paseu del que us vaig a dir” comença lo album Més Tonto Que Fet D'Encàrrec ( o Thick As A Brick, en anglés) dels Jethro Tull. Així, també, començarem avui nosaltres, de la mateixa manera PERÒ A L’INREVÉS:

SOM-HI DONCS!...

FUFLUNIANES, FUFLUNIANS:

NO DEIXEU DE VISITAR LA WEBLOG GERMANA (ADOPTIVA) DE CAN FUFLUNS THATWASMUSIC !!!

NO PASEU (DE LLARG) D’AQUEST BLOG, PERQUÈ (DE LLARG) ÉS TOT UN LUJU QUE NO US PODEU PERDRE i DEIXAR D’ASSABORIR!!!


...... CLIQUEU AQUÍ
........ CLICK HERE

.

................ (Il.lustració: J.Murillo)



VISITEU THATWASMUSIC PER DOS GRANS MOTIUS (PRINCIPALMENT):

1) Principalment perquè ELS AMICS DELS FUFLUNERS SÓN ELS MEUS FUFLUAMICS, i THATWASMUSIC ÉS EL BLOG D’UN NOSTRE GRAN AMIC FUFLUNER i ARREPLEGAT: LO JULIO MURILLO*.

2) Perquè THATWASMUSIC (principalment) ÉS UN REGALÀS. Un regalàs per tots aquells que vem abreurar i ens agrada beure de les fonts musicals del Rock dels anys 60-70 (del rock & folk & rhythm´n´blues & jazzrock & all kinds of eclectic music). ÉS UN REGALÀS per tots aquells que vem beure i viure aquells anys en que LA MÚSICA ERA (TOTA) MÚSICA i EL ROCK (TOTA) UNA FILOSOFIA DE VIDA.


............. SO,

LADIES & GENTLEMEN
.. SIT DOWN, RELAX,
& ENJOY THAT MUSIC!!

... HATS OFF, JULIO!!

..... TOT UN LUJU
... (COM HEM DIT)



................ (Foto: David Leibovitz)



(*) LO JULIO: AMIC DE CAN FUFLUNS / ESCRIPTOR DE CAN BALCELLS (Las Lágrimas de Karseb, Las Puertas del Paraíso, El Agua y la Tierra, Shangri-la, Los Beatles Negros –aquesta última novel.la a puntet per publicar, ja us avisarem-) / CONEIXEDOR i APASSIONAT MUSICÒLEG, cosa que li ve de lluny: començà, long time ago, a la mítica revista Vibraciones (Nº1, AÑO 1, OCTUBRE 74, REVISTA MENSUAL: 50 PESETAS). TEMPS AQUELLS QUE LA MÚSICA ERA MÚSICA.

.
.

11/10/09

Lo cul del món

.
.

Mapaculusmundi, annus domini MCDXCII

CLIQUEU AQUÍ per gaudir de lo mapaculusmundi
versió-no-apta-per-cardíacs
(By Kind Permission of foo*>)
.
.
.
................ Culumbus Conqueror Ultra Terra Culus Mundi
............................ (De l'escut heràldic de Cristòfor Culó)
.
.
Lo Cul del Món. Així fou com s'anomenà per primer cop la nova terra descoberta: Culus Mundi, en honor del seu descubridor, l'almirall Cristofor Culó, i també perquè, efectivament, aquest nou continent es trobà molt més enllà d'on es creia que s'hauria de trobar la quinta forca i molt, però que moltíssim més enllà, d'on déu nostre senyor, en un lapsus que va tenir un dia (1Co 13:1-13) va perdre l'espardenya.
.
.

Viéronse allende aquestos óculos ignotas terras e forestas do el mundo sentó sus posaderas. .................................. (Del Diario de a Bordo de C. Culó)

.
.
En memòria de tots aquells que en contra de la seva pròpia voluntat van ser conquerits i, literalment, borrats del mapa (memorable hazaña a festejar!) aquí teniu aquesta simpàtica tonadilla del molt honorable chansonnier (i sex-simbol ocasional) Quimi Portet de Camallonga-Tutusaus (dels Camallonga-Tutusaus de tota la vida).
.

Per tots vostès Lo Astre Intercomarcal interpretarà al pi-anus l'especta-cular tema "La Terra és plana" (com tothom sap i ha estat demostrat, amb escreix, per les modernes ciències de l'enteniment).
. .
.


.
.

(POWERED BY la Chacha Meringüela, la weblog germana (de pare i mare) de Can Fufluns)

.

10/10/09

Una meravella des de Can Fanga. Amb amor, Tortell.

.
.
Des de Can Fanga (Barcino, BCN, Bar&Cel&Ona, La Ciutat Prodigiosa..), i amb tot l'amor del fufluworld (és el bo que té la gent bona) en Tortell ens envia aquesta meravella perquè la compartim amb tots vosaltres.
.
Amb dibuixos fets a la sorra sobre una superfície de vidre il.luminat, l'artista ucraïnesa Kseniya Simonova ens il.lustra, poèticament, sobre el patiment que van haber de viure els ucraïnesos a la Segona Guerra Mundial, durant la qual morí una quarta part de la seva població.
.
Com diu en Poltrona del clown, l'artista (el pintor, el cuiner, el músic, el pallasso), "és un provocador de sensacions i sentiments que busca moments d'immortalitat, com un nen que no té por a la mort"(*)
.
Així aquesta pintora, així els poetes del Cric.
.



.
(*) Conversations about Clown: Tortell Poltrona, entrevista feta per Moshe Cohen (A.K.A. Mr. Yoowho).
.

9/10/09

Lo Poltrona: 35 anys fent el pallasso (o més)

.
.


.
Xiquets, xiquetes, fuflucrics i fuflucriques... lo Poltrona i tot lo Circ Cric se'ns ha canfanganitzat!
.
De les rovellonoses, rossinyoliques, llenegoses i ousreigenses muntanyes d'aquest Montseny apoteòsic (la tardor és el que té en aquestes contrades) lo Poltrona i tota la seva troupe HA MARXAT A CAN FANGA!!
.
Lo Montseny més fufluner ha plantat veles a lo mismísim TEATRE LLIURE fins el 22 de novembre.
.
PER MÉS INFORMACIÓ CLICA AQUÍ.
.
.
.
.
De cop, sense poder pensar-ho m’hi vaig llençar: Maquillatge, micro, puça, bomba, clavell, Chorro Negro, malabars, cadires, Rivel, Ridi Pagliaccio, Claret, reagee, la mosca, clovni, la bandaclowns, les granotes, Tot esperant Godot, Bassi, Grock, Shespir, Veli Joze, Popov, Split, Armengol i Moliner, Chacovacci, Dagla, Khan Yunis, El triángulo Itxil, Nogorno Karabag, Sant Arcangelo, Bretanya, Trapezi, Montecarlo, París, Alba, Seattle, Sierra Leone, Sarajevo, Haití , Baro d’Evel, Montréal, FreKuencia Pirata, Stockton on Tees, Las Casas Calientes, Tsunami, Luis Fernando Rincón, Sant Esteve, Leandre, Solsona, Granollers, Tortosa, Figueres, Girona, Lleida: Les Firetes, Brasil, Côte d’Ivoire, Colòmbia, Sioux, Lacandones, pes vermelhos, terratrèmol: El Salvador, Festival d’Andorra, Barcelona, Festival de Cornellà, Montblanc, Reus, La Seu, Olot, Banyoles, Cerdanyola, Rubí, Sant Cugat, Vilanova ,Vilafranca, Olesa, Esparraguera, Pittsburgh, Sant Boi, Atenes, Dimitri, Palafrugell, Edwards, Rio Preto, Poltrona Express, Mostar, i, per descomptat, Can Fufluns….

.
Fa 35 anys que ho intento cada dia, ho tornaré a provar.
.

Jo, ho tornaré a provar, els sketxos dels pallassos són poemes visuals que es fan amb col·laboració amb el públic, mai estan acabats, però cada espectacle dóna una volta més a la rosca, una nova giragonsa i poc a poc, amb el temps, el cargol és més saborós. Números que ja no feia, alguns que sempre faig i coses que encara no he fet i vull fer.

.
A dins de la vela, catedral de l’efímer art del circ, molt ben envoltat de companys virtuosos: trapezistes, equilibristes, acròbates, músics, ballarins i saltarins

................................... TORTELL POLTRONA
.

.

6/10/09

LO CLINT EASTWOOD

.
AQUEST CAP DE SETMANA HAN "CONVERGIT" MOLTES COSES BONES A CAN FUFLUNS:
.
GRÀCIES MARTA & RAQUEL, SOU LES AZAFATES MÉS DESPAMPANANTES DEL MÓN-MUNDIAL FUFLUNER.
.
GRÀCIES PAU & MARC & CARBU PER LA FEINA DE "MACHACAS".
.
GRÀCIES SIMÓN POR PASAR POR AHÍ.
.
GRÀCIES ANDREU & ENCARNA PER ESTAR SEMPRE AMB TOTS i PER TOTS.
.
GRÀCIES A TUTILMONDO QUE HEU COL.LABORAT AMB EL PROJECTE VI SOLIDARI, SOU LA PO... AIXÒ... SOU FANTÀSTICS!!
.
... i GRÀCIES, GRÀCIES I MIL GRÀCIES MÉS, A L'EQUIP VETERINARI DE CAN FUFLUNS, EN JOSEP DE CLÍNICA VITAMÈNIA I
L'ALBERT (UN DELS DISSET MEMBRES QUE FORMEN LA EUROPEAN ADVISER BOARD ON CAT DISEASES (ABCD ) * i GRANDÍSSIM FUFLUAMIC), PER FER QUE EN CLINT EASTWOOD (LO GATET DEL CELLER) ESTIGUI ALTRE COP SA COM UN ROURE i EN PLENITUT DE FACULTATS (ÉS A DIR: DONANT PEL CUL COM SEMPRE).
.
.
ENHORABUENA A LOS PREMIADOS!!
.
.

Lo Clint Eastwood

.
(*) UN PETÓ MOLT GRAN PER EN MARIAN HORZINEC, MEMBRE TAMBÉ DE L'ABCD I FUFLUNER EN GRAU MÀXIM. TORNA AL MONTSENY, MARIAN!! WE LOVE U!!
.

.

1/10/09

PROJECTE VI SOLIDARI: 3+3+3

.
.

Des de CAN FUFLUNS, amb la grata companyia de SIS (3+3) DELS MILLORS CUINERS CATALANS i per iniciativa d'una de les millors bodegues d'aquest país, CELLERS UNIÓ, us convidem a participar en la campanya solidària 3+3+3, PROJECTE VI SOLIDARI, que tot just engeguem.
.
.
.
EL PROJECTE VI SOLIDARI DONA SUPORT A LA TASCA SOCIOEDUCADORA DUTA A TERME PER EL CASAL DELS INFANTS ( www.casaldelsinfants.org ).
.
3+3+3: CADA LOT COSTA 19,95 € (molt per sota del seu preu habitual!!). INCLOU: TRES VINS D'ALTA QUALITAT CATALANS amb les fitxes de les RECEPTES DE MARIDATGE proposades per TRES+TRES DELS MILLORS CUINERS D'AQUEST PAÍS. La bodega CELLERS UNIÓ (que com ja hem fet esmena ha ajustat tantíssim el preu de cada lot de vins perquè sigui asequible a tothom) destina íntegrament TRES EUROS/LOT als projectes socials del CASAL DELS INFANTS.
.
.
.
CARME RUSCALLEDA
RESTAURANT SANT PAU
Vi maridat: LLICORELLA 2003
D.O.Q. Priorat (LOT 2)
.
.
.
FERMÍ PUIG
RESTAURANT DROLMA
Vi maridat: CLOS DEL PINELL BLANC
D.O. Terra Alta (LOT 2)
.
.
.
CARLES ABELLAN
RESTAURANT COMERÇ 24
Vi maridat: PERLAT GARNATXA
D.O. Montsant (LOT 1)
.
.
.
JOAN ROCA
EL CELLER DE CAN ROCA
Vi maridat: PERLAT ANYADA
D.O. Montsant (LOT 1)
.
.
.
CARLES GAIG
RESTAURANT GAIG
Vi maridat: ROUREDA CRIANÇA
D.O. Tarragona (LOT 2)
.
.
.
MEY HOFMANN
RESTAURANT HOFMANN
Vi maridat: PERLAT SYRAH
D.O. Montsant (LOT 1)
.
.
El LOT DE VI SOLIDARI, 3+3+3, és una aposta per apropar les arrels de la gastronomia i la enologia catalana a la societat per contribuir a la millora de les situacions de desigualtat que, encara avui, pateixen molts infants i joves dels barris més vulnerables de la perifèria urbana del nostre país.
.
.
3+3+3
LOT DE VI SOLIDARI
.
DES D'AVUI A LA VOSTRA
DISPOSICIÓ A CAN FUFLUNS
.
.