EL VI ALEGRA EL COR DE LES PERSONES i L'ALEGRIA ÉS LA MARE DE TOTES LES VIRTUTS (GOETHE) strong>/em>

30/9/08

Setena temporada Cineclub Sant Esteve 2008-2009

.
.
Aquest divendres 3 d'octubre comença la nova proposta de cinema a Sant Esteve. Els amics del Cineclub obriran la temporada amb el cicle (A)man(t)s de dones amb la projecció de la coproducció franco-libanesa Caramel (Sukkar banat) de la directora Nadine Labaki. Caramel és una colorida comèdia que va ser rebuda amb gran d'èxit a la Quinzena dels Realitzadors del passat Festival de Cannes. Enguany ha rebut el Premi del Públic i el Premi de la Joventut al Festival de Cinema de San Sebastià.
.


SOBRE LA PELI: Layal treballa en un saló de bellesa de Beirut on junt amb d'altres dones es reuneixen per parlar sobre les seves vides quotidianes. Layal, cristiana libanesa, té una relació amb un home casat; Nisrin, musulmana, va perdre la virginitat abans de temps, d'aquí a poc es casarà i el que serà el seu marit no en sap res; Rima, lesbiana, està perdudament enamorada d'una clienta molt atractiva; Jamal està preocupada perque s'està fent vella cosa que, sincerament, no li ve massa de gust i Rose ha sacrificat la seva vida per cuidar de la seva germana gran... Cinc dones que ens parlaran francament, intercalant escenes còmiques i conmovedores, de les seves la relacions amb els homes, les dones, el sexe, el matrimoni i la felicitat.

Per que pugueu fer un petit tast del que veureu aquí teniu el trailer de Caramel:
http://

Una bona peli per començar una bona temporada de cinema!


EL PREU DE SESSIÓ ÉS DE 3€; HI HA UN ABONAMENT PER A LES 9 PEL.LÍCULES DE LA VII TEMPORADA, MÉS UNA INVITACIÓ PER 18 €.


Totes les sessions es faran a les 10 del vespre al Casal Municipal de Sant Esteve de Palautordera

27/9/08

Music & Lyrics

.
Ladies and gentlemen... JJ Cale!
.
.
.

http://
.
.
Sensitive Kind
Music & Lyrics by JJ Cale
.
.
Don't take her for granted
She had a hard time
Don't misunderstand her
Or play with her mind
Treat her so gently
It will pay you in time
You've gotta know
She's the sensitive kind
.
Tell her you love her
Each and every night
You will discover
She will treat you right
If you believe
I know you will find
There ain't nothing like
The sensitive kind
.
She gets so lonely
Waiting for you
You are the only thing
To help her through
Don't take her for granted
She has a hard time
You got to know
She's the sensitive kind.
.
.

26/9/08

Efímera és la glòria...

.
.
... després de voltar pels racons màgics que atesora el Montseny...



.
.
... de gaudir de la natura en pau i tranquilitat...



.

... després d'uns quants dies de fer el ronso i de badar i badar ...

.

CIUTADANS DE CATALUNYA,

FUFLUNERES I FUFLUNERS...

JA SOM AQUÍ!!!

SE'NS HAN ACABAT LES (MINI)VACANCES!!

Amb el nostre característic savoir faire

(més o menys com aquests dos paios de les ganyotes)

amb afecte i/o cortesia

US ESPEREM A CAN FUFLUNS

i que sigui lo que déu vulgui!!

Jazz al Casal de Montseny





'Montseny Actiu' ens presenta avui divendres a les 11 de la nit al Casal de Cultura de Montseny el concert de jazz del guitarrista David Soler amb The Denga: Erik Deutsch (Fender Rhodes, Glockenspiel), Marc Pino (marimba, vibràfon), Ben Rubin al baix i Borja Barrueta a la bateria.
.

La proposta que ens durà David aquesta nit al Casal neix amb voluntat sinestèsica, és a dir, amb ganes de fer creuar els sentits entre si. Traduïnt paisatges en elements sonors i teixint melodies que ens regalen colors que només veuen les orelles. Arquitectures musicals fetes de timbres suggerents: els instruments del grup i la guitarra d'en David que es torna múltiple mitjançant efectes i manipulacions vàries.

Diuen que una imatge val més que mil paraules, en aquest cas la imatge és la música, així que deixem que sigui ella la que s'expressi...

PREU DE L'ENTRADA: 5 euros.

... i pel dissabte Rock Català!


Aquest dissabte 27 de setembre a les 22:45 al Teatre Pare Casals de Sant Esteve i per el 'mòdico presio de 3 eurus l'entrada' l'ultimíssim del que s'està muntant musical, català i rockerament en aquest poble:
.
.


(fuflunero anònim amb nom i cognoms:
en David Amargant i Babià)
.
.
Si ets català
rockero
i/o d'aquest poble
o dels voltants
.
NO T'HO PERDIS!!

12/9/08

Molestin les disculpes



(Calvin i Hobbes, de Bill Watterson)
.
.
Com Calvin i Hobbes ens anem uns quants dies a no fer res.
.
.
TANQUEM CAN FUFLUNS
DEL 15 AL 24 D'AQUEST MES
.
MOLESTIN LES DISCULPES
.
(fins a la tornada fufluners!)
.

L'11 a les 12

(dibuix d'en Joan Grau http://blocs.mesvilaweb.cat/joangrau )



Com cada any, l'11 de Setembre a les 12 del migdia ens vem juntar una bona colla d'arreplegats davant de l'Ajuntament per celebrar la Diada cantant tots junts el nostre Himne Nacional.
.
Aquest any l'acte va ser precedit pel concert que la cantant Adela Vilà i els músics Marc Bergadà i Carles Pérez van fer de cançons tradicionals catalanes. Sentit va ser, i ferm, el solo de saxo d'en Marc com a introducció al Cant dels Segadors.
.
A continuació convidats per l'Ajuntament va haber el tradicional pica-pica amb el, també tradicional, cava del celler.
.
.



(dos moments del concert)

.

Els amants de Lilith

.
.
Excel.lent treball i excel.lent el concert que na Lídia Pujol va oferir ahir Onze de Setembre al Teatre Municipal Pare Casals, organitzat per l'Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera. Disculpeu que no us aviséssim amb temps d'aquest esdeveniment, però a voltes la feina se'ns acumula i perdem l'oremus. Què li farem...
.
.

.

... durant el concert na Lídia va donar veu a moltes dones que, segles enrere, van estimar i van anar més enllà dels límits de la raó, dones que van deixar una història per la llegenda, recollida a la tradició popular oral, la nostra, carregada de sorpreses i d'històries extraordinàries...

"Els amants de Lilith -diu na Lídia- té el seu orígen en un viatge fet per pobles de Catalunya, València i Mallorca a la recerca de cançons populars de transmissió oral. Peces que eren, que són, a punt de caure en l'oblit. El que va començar com una mena d'investigació sobre el nostre patrimoni oral va acabar esdevenint una veritable sorpresa: aquelles senyores grans, d'expressió severa, m'ensenyaven unes cançons terribles, extraordinàries. Cançons d'abusos, d'assassinats, de violència de gènere. Cançons que parlen d'esdeveniments que llegim, encara avui, cada dia als diaris. Els amants de Lilith parla de dones. Dones ultratjades i dones que ultratgen; dones que estimen fins la mort, i encara més enllà; dones poderoses i dones febles. Jo també soc doble: sóc Lilith, la dona rebel que no es va voler sotmetre a Adam; i, a la vegada, sóc Eva, la dona feta a la mida de l'home. Oscil.lo entre la llum i la foscor."

Però també, dit pendularment: contra el fred, la por i la foscor, contra la mort viole(n)ta, la bellesa, sempre, i la bondat de cor.
.

Fufluns, Fufluns!

.
.
.
Etruscs ballant

"Llenguatge encantador -exclama- encantador! Des que he sabut que els etruscs anomenaven Fufluns el déu del vi, m'he trobat atret pel seu llenguatge. Fufluns -incomparablement més adient que Bacco o Liber o Dionis. Fufluns, Fufluns -repetia amb delit i amb èmfasi. No podria ser més bell. Tenien un veritable geni lingüístic aquelles criatures."

Aldous Huxley, Those Barren Leaves
(enviat per Marieta di Roma, El meu país d'Itàlia )

5/9/08

Cap de setmana mogudet


Pel voltant d'aquestes terres, aquests dies, és molta l'oferta pels qui s'ho vulguin passar bé. Així que farem un resum molt resumit de aquestes coses que han de venir.


Per començar: els dies 5, 6 i 7 de setembre és Festa Major a Santa Margarida. Com de costum tindreu sopar-espectacle a la plaça, pallassos, correfoc, ball de festa, sardanes, havaneres (amb Els Pescadors de l'Escala) i el magnífic i espectacular castell de focs d'artifici ( detall dels de l'any passat a la foto de baix).


Aquests mateixos dies és Festa Major també a Sant Celoni, on son tantes les activitats que el millor es que, si us interesa d'anar, cliqueu aquí , trobareu tota la programació. Nosaltres, per debilitat i afectivitat, us destaquem el concert que els marcianus d'Antònia Font faran el dissabte dia 6 a les 12 de la nit a l'Espai Concert (escenari gran).


(els marcianus d'Antònia Font)



Per últim (i no podeu faltar!) diumenge 7 a les 7 de la tarda al Teatre Pare Casals de Sant Esteve de Palautordera hi haurà una única representació del show multidisciplinar de dansa-clown-circ-música-poesia CABARET SERRAT, a càrrec de Magí i Joana Serra & Friends. UN GRAN ESPECTACLE A UN PREU PETIT ...3€!!. (Venta d'entrades al mateix teatre una hora abans de començar).















(en Magí Serra, una mica deconstruït)



...i recordeu que no hi ha festa sense cava i que els millors els trobareu a Can Fufluns!!

2/9/08

Allò que es mou en nosaltres

.
.
.
Antoni Tàpies, Entrada i sortida


"Allò que es mou en nosaltres, que se'ns ha afegit, ha entrat a l'interior del nostre cor, al seu estatge més íntim, i alhora ja ha deixat de ser-hi: ja ha passat a la sang. I no sabem què ha estat. Fàcilment ens podrien fer creure que no ha succeït res i tanmateix ens hem transformat, com es transforma una casa en la qual ha entrat un hoste".
.
Rainer Maria Rilke, Cartes a un poeta jove
.
.
.